zondag 11 september 2011

Trend Report: Python Print

Zo slinks als de slang zijn vele designers dit najaar die wonderlijke en wederom veelal kleurrijke collecties neerzetten met de python print als edgy twist. Frida Giannini koos voor Gucci bijvoorbeeld voor een net iets dieper, maar juweelachtig kleurpalet en combineerde dit met slangenleren items.
Aards en luxueus is de uitstraling van de slangenprint, maar de slang had in het eeuwenoude Egypte vooral een symbolische waarde en werd afgebeeld op o.a. de kroon van de Farao. Slangenprint geeft hiernaast ook een retro gevoel en werd voor het eerste in de westerse mode gezien toen in de 70s het ruige reptielenmateriaal werd gebruikt in cowboy geïnspireerde kledij. Luxe label Louis Vuitton ontwerpt weliswaar al exotische reistassen in python textuur vanaf 1892.
Op de catwalk van Gucci werd gekozen voor een python print in een fantasierijk kleurpalet als rijk turquoise of robijnrood in een vrouwelijk silhouet als kokerrokken en getailleerde, leren jasjes. Ook werd dit uitgesproken materiaal volop gecombineerd met (imitatie)bonten stola’s en bloesjes met ‘pussy bow’ – grote strik bij de hals.

Chloé


Hannah McGibbon van het altijd chique Chloé ging in haar najaarscollectie voor een overdosis aan slangen textuur, uitgevoerd in charmante grijs- of nudetinten. Slangenprint longsleeve, sweaterjurkje of trenchcoat, het was allemaal te vinden op de catwalk van Chloé voor dit najaar en maakte voor een grafische, maar verfijnde look.
Het luxueuze slangenmotiefje werd verder uitgevoerd in jaren ’70 vormen als een wijd uitlopende pantalon die vloeiend valt en werd gecombineerd met intense wijnrode accenten. Ook een licht turquoise, zijden rok op midi-lengte en met het printje ‘du jour’ blijkt een absolute hit en wordt in elke stijlgids voor dit najaar getoond.

L’Wren Scott


‘A Tropical Conversation’ was het thema voor de kleurrijke en optimistische creaties van L’Wren Scott voor dit najaar. Zo kwam ook de python print hier en daar voorbij in de vorm van een eigenzinnig rokpakje in stijlvolle, dieppaarse tint en gemixt met een rode, blouse met rouches.
Het enige duistere (zwart tinten) moment in de collectie was tevens voorzien van een slangen textuur, namelijk een rok met edgy, hoge split en gecombineerd met een kort, zwart bloesje. Moderne Chelsea meisjes (oorspronkelijk uit midden jaren ’60) trotseerde de catwalk met gegolfde haren, zwart omlijnde ogen en een voorliefde voor een slang-achtige look in detail.

Style tips


Gewaagde stijlliefhebbers gaan voor een slangenprint jeans of top in een opvallende kleur en combineren dit met een zelfde tint als ton-sur-ton ensemble. Zachtgrijs is in de mix met een slangenmotief meer draagbaar en extra chique, zeker in de mix met dieprode of nachtblauwe accessoires.
Ook kan het slangenprint jurkje (zeker in zwart-wit, grijs of mocca) zelfs gedragen worden op meer zakelijke momenten gecombineerd met bijvoorbeeld een oversized blazer. Ook een meer bohemien look staat een python textuur goed en kan dan worden gemixt met bijvoorbeeld een tasje of riem met lange franjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten